Nick Madsson

1985

Min story

Jag har alltid känt i mitt hjärta att jag vill skapa och bygga stora bolag. Jag driver idag ett flertal projekt, men det är bara en början. Jag har en vision och ett mission som jag vill dela med dig. Detta är min story.

Läs mer

Hur allt började

Jag föddes 1985 i en liten by i Sverige. Jag växte upp med min pappa och tillsammans levde vi på begränsad inkomst.

När jag växte upp var vi en av få familjer som fortfarande endast använde ved för värme och vatten. Jag städade, tvättade och lagade egen mat vid 9 års ålder. Att gå igenom hårda tider gjorde mig ostoppbar. När jag var 12 år började jag att sälja hockeykort och jag älskade känslan av att hålla pengarna i handen som jag tjänat. Jag kommer ihåg att jag fick 2000 kr på en mässa och jag kände mig som kungen av världen. En känsla som jag aldrig slutat att jaga.

Jag började också att jobba extra efter skolan genom att bygga dammar och hjälpa folk med trädgårdsarbete. När du växer upp fattig blir du en expert på att komma på ursäkter, varför du inte kan följa med dina vänner på bio eller till affären för att köpa godis. Du märker detaljer som andra inte lägger märke till och detta utvecklar starka egenskaper. Dessa egenskaper har senare hjälpt mig mycket som säljare, men även som entreprenör. Som 16-åring drömde jag om att spela hockey i NHL.

Resan

Framgångsrika personer måste hitta sin egna väg till framgång. Resan kommer vara krokig och svår, men allt går om man vill.

Vid 19 års ålder lämnade jag mina NHL-planer bakom mig och startade upp mitt första företag. Jag köpte, renoverade och sålde lägenheter där jag växte upp. När jag var 22 år startade jag mitt första digitala företag och efter det så radades projekten upp. Jag har lyckats, men jag har även misslyckats många gånger. Jag insåg fort att alla mina misslyckade projekt hade ett och samma problem, jag fokuserade för mycket på produkten och alldeles för lite på försäljningen. Jag vet idag att allting börjar och slutar med försäljning oavsett om det är en fysisk eller digital produkt.

Att starta och driva företag har inte alltid varit enkelt. Jag har i flera år varit i överlevnadsläge där jag inte tjänat en enda krona. Men man ska aldrig ångra sina misslyckade projekt. Man ska istället alltid försöka ta lärdom från sina misstag och använda erfarenheterna som bränsle för att fortsätta. Om du är för rädd för att misslyckas kommer du aldrig heller att lyckas som entreprenör eller affärsman. Du måste jobba tusentals timmar för att skapa en framgångsresa.

Sky is the limit

Många av mina mål kan upplevas som orealistiska, men jag tror på dom och kommer alltid att följa mina drömmar vad som än händer.

Jag har jobbat med restauranger, nattklubbar, reklam, försäljning och många andra nätbaserade projekt men nu är mitt sikte gränslöst. Som entreprenör älskar jag resan och att se hur långt den kan ta en. Genom åren har jag lärt att det är vi själva som bestämmer våra gränser. När jag startar ett nytt projekt så skapar jag alltid en 4-årsplan, för en dröm utan en plan är bara en önskan. Det är viktigt att ha ambitioner, men du måste också kunna organisera och analysera detaljerna för att se vilka resurser du behöver till projektet.

Jag lanserar nu två stora internationella företag som jag tålmodigt jobbat på i flera år. Tålamod är något som jag har saknat mina första 10 år som entreprenör. Jag ville att allting skulle hända NU, men jag har lärt mig hur saker funkar. Du måste vara smart och jobba strategiskt för att nå framgång. Det handlar inte vem som springer snabbast, det handlar vem  som springer smartast. Jag bestämde mig redan från ung ålder att jag aldrig skulle vara fattig igen. De hårda tiderna definierade mig och gjorde mig okrossbar. Låt aldrig ditt förflutna hålla tillbaka dig! Använd det som bränsle.

Kontakta mig

Kolla in några av mina utvalda projekt och företag nedan

"Dream large,
live larger"